SAVOUR - Mutfağınızın Şefi · Yeni Bir Lezzet Serüveni

Beşamel Soslu Fırında Tavuk Tarifi

SAVOUR Beşamel Sos ile hazırlanan fırında tavuk tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir yemek seçeneği arayanlar için ideal! İşte adım adım SAVOUR Beşamel Soslu Fırında Tavuk tarifi:

Malzemeler:

  • 1 kg tavuk but veya göğüs eti (küp doğranmış)
  • 1 paket SAVOUR Tavuk Çeşnisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
  • 2 adet patates (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (doğranmış)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 paket SAVOUR Beşamel Sos
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
  • Fırın torbası

Hazırlanışı:

  1. Tavuk ve sebzeleri marine edin: Doğranmış tavuk etlerini SAVOUR Tavuk Çeşnisi ile marine edin.
  2. Fırın torbasına ekleyin: Marine edilmiş tavukları, patatesleri, havuçları, soğanları, biberleri ve bezelyeyi fırın torbasına ekleyin. Torbayı hafifçe sallayarak malzemelerin karışmasını sağlayın.
  3. Fırınlayın: Torbanın ağzını kapatın ve 2-3 yerinden kürdan ile delik açın. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  4. Beşamel sosu hazırlayın: Fırın torbasının ağzını açıp sebzeli tavukları kenarları yüksek bir fırın kabına alın. Torbada kalan tavuk sosunu, sütü ve SAVOUR Beşamel Sos’u bir sos tenceresine alın. Fokurdayana kadar pişirin.
  5. Servis edin: Fırın kabındaki tavuk ve sebzelerin üzerine beşamel sosu dökün. İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek fırında kızartabilirsiniz.

SAVOUR Beşamel Soslu Fırında Tavuk tarifimizle lezzetli ve pratik bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

İpuçları:

  • Fırında tavuğunuza farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz.
  • Beşamel sosun kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Servis ederken üzerine taze doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.

Bu tarifte SAVOUR ürünlerinin kullanılması, yemeğe lezzet katmanın yanı sıra pratiklik de sağlar. SAVOUR Beşamel Sos, hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilir, böylece yemek pişirme süresini kısaltır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir